Oostende, Belgische kust, België

De stad Oostende ligt centraal langs de Belgische kust, op ongeveer 35 km van de Nederlandse grens en 30 km van de Franse grens.

Oostende ligt in de duinen- en kuststreek. Ten westen van de havengeul is de kust bijna volledig volgebouwd. Het oostelijk deel paalt aan de zeereepduinen van Bredene tussen Oostende en De Haan die, op het voormalig militair gebied na, onbebouwd zijn.

Oorspronkelijk lag Oostende op een eiland (Testerep) voor de Vlaamse kust, en was het het meest oostelijke dorp ervan (vandaar de naam). Aan de andere kant lag Westende en in het midden lag Middelkerke.

Oostende is de grootste Belgische stad gelegen aan de Belgisch kust met een historische stadskern, een 19e-eeuwse gordel en uitlopers langs de kustlijn.

Typisch voor haar uitzicht zijn het kustfront van flatgebouwen, de dichtbebouwde binnenstad en grootschalige infrastructuren zoals de zee- en luchthaven.

Oostende is ook een winkelcentrum met de Kapellestraat als belangrijkste winkelstraat dat regionaal in trek is. Bron: Wikipedia


Accommodaties in Oostende

Vakantie appartementen Oostende

Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?